Kuka on Viuleva?

Viulevan perustaja Riikka Autio on lähes 25 työelämävuodessa kovaksi keitetty markkinoinnin, viestinnän ja kansainvälisen kaupan asiantuntija. Hänen vahvuutenaan on työura insinöörialoilla, humanistinen koulutus sekä laaja-alainen pk-yritysten liiketoiminnan ja prosessien ymmärrys. Ne muodostavat yhtälön, jonka tuloksena Riikalla on kyky ratkaista liiketoiminnan haasteita kovien taloudellisten tavoitteiden ja toisaalta inhimillisten ulottuvuuksien näkökulmasta.

Osaaminen ja kokemus

Riikan työkokemus painottuu teknisille aloille ja ulottuu sekä kotimaan että kansainväliseen kauppaan. Hänen erikoisosaamistaan ovat tekninen tuotevalikoima, teollinen toimintaympäristö ja kaupallinen b2b-näkökulma. Osaamiseen kuuluvat myös muun muassa kansainvälinen markkinointiviestintä, liikesuhteet ja sopimusjuridiikka sekä Venäjän-viennin käytännöt. Kansainvälisen markkinoinnin kokemus painottuu EU-maihin ja erikoisuutena on laaja kokemus Venäjän-viennistä. 


Riikan vahvuus on myös pk-sektorin yritysten prosessien ja toiminnan raamien ymmärrys. Hänellä on laaja-alainen ymmärrys liiketoiminnan osien välisistä suhteista ja markkinoinnista osana kokonaisuutta: markkinointi liittyy läheisesti markkinatuntemukseen, TKI-hankkeisiin, tuotesuunnitteluun, hankintaan, tuotantoon, kokoonpanoon, laatuun, ympäristöön, logistiikkaan, myyntiin, henkilöstöjohtamiseen, kumppanuuksiin, yhteiskuntasuhteisiin ja oikeastaan kaikkeen yrityksessä tapahtuvaan. 

Osaamisen perustana ovat markkinoinnin, viestinnän ja venäjän kielen kääntämisen opinnot Tampereen yliopistossa (FM 2001) sekä 20 vuoden työskentely päällikkö- ja assistenttitehtävissä yritysten markkinoinnin, viestinnän ja Venäjän-viennin osastoilla. Vuodesta 2018 Riikka on toiminut Viulevan markkinointitoimiston yrittäjänä.

Substanssi: markkinointi ja viestintä kannattavan kasvun tekijöinä

Riikan käsitys markkinoinnista on strateginen: markkinointi on työkalupakki, jonka avulla yritys luo itselleen kannattavaa kasvua tuottavaa ylivoimaa. Menestyksen perustan muodostaa yrityksen sisäinen vahvuus: toimintaa ohjaavat ydinarvot, olemassaolon tarkoitus ja päämäärä.

 

Ylivoimaa rakennetaan vahvan perustan päälle käyttäen markkinoinnin koko laajaa työkalupakkia: lisäarvoa luodaan kehittämällä tuotteita ja palveluita, hinnoittelumekanismeja, saatavuusmalleja, markkinointiviestintää, ihmisten kyvykkyyttä, organisaatiota, kumppanuuksia sekä prosesseja ja järjestelmiä.

 

Määrätietoisen markkinoinnin tuloksena rakentuu brändi, jonka arvon kasvattaminen on markkinoinnin jokapäiväinen tehtävä. Brändi on tiiviisti sidokissa yrityksen ja ihmisen sisimpään eli arvoihin. Muodostamme mielikuvia brändeistä omien ydinarvojemme pohjalta.

 

Knoppitietoa
 

Riikka rakastaa oivaltavaa kielenkäyttöä ja kokee suurta nautintoa verbaalitaitureiden tuotoksista. Hän heiluttelee sanan säilää mielellään myös itse ja perustaa kielelliset valinnat vankkaan ammattitaitoon sekä tarkkaan harkintaan. Kieli on kiehtova vaikuttamisen väline, jonka voimaa ei usein ymmärretä – hyvässä ja pahassa.

Piinkovan ammattitaidon rinnalla Riikalla on vahva tahtotila luoda Suomeen paremmin voivia yrityksiä ja työyhteisöjä – ihmisiä. Tämän päivän upeimpien menestystarinoiden alkulähteinä ovat ylivertainen yrityskulttuuri sekä ihmisten ja viestinnän rikkumaton liitto. Niistä kaikki alkaa.

Riikka on välitön, tinkimätön ja määrätietoinen toimija, jolle ovat luonteenomaisia rohkeus ja halu saada aikaan vaikutuksia. Intohimoa uuden luomiseen pidetään yhtenä yrittäjän onnistumisen perusedellytyksenä, joten ainakaan tahdosta tarinan onnellinen loppu ei jää kiinni. 

Lisätietoja:

Riikka Autio LinkedIn-profiili

  • Viuleva on Facebook
  • Viuleva on LinkedIn
  • Instagram Social Icon
Ota yhteyttä!
PALVELUT

VIULEVA | Riikka Autio

+358 (0)50 573 2468

riikka.autio@viuleva.fi

 

Wolffintie 36 F11/25
FI-65200 Vaasa

Y-tunnus 2921691-3

jasenyritys_2020_150x75_fin.png

© 2020 Viuleva.